Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επεισόδια και συλλήψεις στην Κυψέλη

Σάββατο 09.05.2020

Επεισόδια στην Κυψέλη: Ομάδα νεαρών έσπασε βιτρίνες και έριξε μολότοφ κατά αστυνομικών

 Επίθεση από νεαρούς με πέτρες και ξύλα έγινε το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαίου σε ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ που είχε μέσα υπαλλήλους και πελάτες. 

Πρόκειται για νεαρούς που συμμετείχαν λίγο νωρίτερα σε συγκέντρωση και πορεία στην Κυψέλη. Ακολούθησαν επεισόδια στο κέντρο της συνοικίας. 

Οι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες του καταστήματος, καθώς επίσης και σε ένα αυτοκίνητο ενός άλλου καταστήματος, επίσης σούπερ μάρκετ, αλλά και σε τράπεζα της περιοχής.
Πέταξαν μολότοφ σε διερχόμενους αστυνομικούς της ομαδας ΔΡΑΣΗ και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στις μηχανές τους. Ευτυχώς οι αστυνομικοί δεν τραυματίστηκαν.
 
 
Νωρίτερα, περισσότερα από 500 άτομα είχαν συγκεντρωθεί μετά από κάλεσμα σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και αυτή την ώρα κάνουν πορεία στην περιοχή. Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν εκ νέου στο σημείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις και προσαγωγές στις οποίες προχώρησε την πρηγούμενη νύχτα η Αστυνομία.

Θυμίζουμε πως βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα νεαρών που επίσης ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε μία διμοιρία των ΜΑΤ που έφτασε στο σημείο, με τις Αρχές να κάνουν 37 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια