Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Λεφτά υπάρχουν»: 11 χρόνια από το «μότο» του Παπανδρέου που έμεινε στην Ιστορία (video)

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ (ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΥ) ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο (ΑΝΘΡΩΠΟΣ) ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΛΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΡΗΤΟΡΙΚΟ.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ: ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΖΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΤΑΚΑΣ

ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΑ SOSIAL MEDIA (ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ) ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΟΣΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΟ ΑΝΘΡΟΠΟΜΟΡΦΟΥ ΟΝ.

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ - ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ,  

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ

ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ - ΠΡΟΔΟΤΗΣ - ΧΑΣΙΣΟΠΟΤΗΣ -ΑΡΧΟΛΙΠΑΡΟΣ

ΒΛΑΚΑΣ - ΧΑΖΟΣ - ΜΑΛΑΚΑΣ - ΠΟΝΗΡΟΣ -ΨΕΥΤΗΣ -ΑΝΕΡΓΟΣ

ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ - ΧΕΣΤΗΣ - ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

 ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ .

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕΙ  ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΧΧΙΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟΒΡΙΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΑΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΛΟΥΖΟΥΝ.

ΕΞΕΛΕΓΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 19 ΕΩΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 11

ΔΗΛΑΔΗ 2 ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑ . ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ( ΒΛΕΠΕ 55.000 ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΩ ΟΛΟ ΤΟ BLOGG 

ΑΡΑ:ΑΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ??? ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΣΥΝΑΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ <<ΛΑΟ ΤΟΥ>>

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ: ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ .  ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ.ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΤΗΝ ΚΑΘΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

 ΠΡΟΔΟΤΗΣ........

 ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ  ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!

 ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΟΛΩΝ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ. 

 

 ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ

ΦΩΤΗΣ ΤΣΕΒΗΣ




 


«Λεφτά υπάρχουν». Μια φράση του Γιώργου Παπανδρέου που έμεινε στην Ιστορία και χαράχθηκε στις μνήμες μας, για τις οδυνηρές εμπειρίες που ακολούθησαν.

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Σεπτεμβρίου 2009. Ήταν η ημέρα που ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρωτοείπε την περιβόητη αυτή φράση, σε ομιλία του στην Κοζάνη ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009: «Λεφτά υπάρχουν». Ένα «μότο» που συνδέθηκε άρρηκτα με το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου και δεν ξεχάστηκε ποτέ έως σήμερα.

«Ρωτούν συνέχεια μα πού θα βρείτε τα λεφτά. Λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις. Αν τα προσελκύσεις με επενδύσεις. Αν νοικοκυρέψεις το κράτος. Αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Ώστε να αβγατίσουν και να διαμορφώσουν, να δημιουργήσουν έναν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο. Θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των ημέτερων και των ισχυρών της χώρας μας», είχε πει τότε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τις ζητωκραυγές χιλιάδων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.


Μόλις τρεις ημέρες μετά, στις 13 Σεπτεμβρίου 2009, στην 74η ΔΕΘ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν ρωτήθηκε για το πού θα βρεθούν τα λεφτά για να υλοποιηθεί το πρόγραμμά του, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε απαντήσει χαρακτηριστικά:

 «Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση αυτή (σ.σ. του Κώστα Καραμανλή) ήταν δυσάρεστη για την Ελλάδα, αλλά πολύ ευχάριστη για κάποιους λίγους, ημέτερους και ισχυρούς. Εγώ θα είμαι σωστός, αποτελεσματικός και δίκαιος .Όταν λέω «σωστός, αποτελεσματικός και δίκαιος» σημαίνει ότι ναι, θα χρειαστεί να συγκρουστούμε με πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος. Μία από αυτές, για την οποία σιωπά η κυβέρνηση, δεν είναι απλώς πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά. Γιατί λεφτά υπάρχουν».


 

Φυσικά, η φράση δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι αμέτρητα τα όσα οδυνηρά ακολούθησαν για τους πολίτες τούτης της χώρας.

Έως σήμερα, η φράση αυτή δεν έχει ανακληθεί…

ΠΗΓΗ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια