Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

Παιδεία είναι η ικανότητα ενός ατόμου να ελέγχει και να διαχειρίζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει από το περιβάλλον του καθημερινά, ώστε με κριτική σκέψη να παίρνει κάθε φορά τις ορθές αποφάσεις.


Αποφάσεις οι οποίες πρέπει να συνάδουν πάντα με τις ανθρώπινες αξίες και αρχές. Αποφάσεις που πάλι θα κρίνει στο μέλλον κι αν χρειαστεί, να είναι σε θέση να τις αλλάξει. Γιατί παιδεία δε σημαίνει μόνο να είμαι σε θέση να μαθαίνω. Σημαίνει κυρίως να μπορώ να ξεμαθαίνω και να μαθαίνω από την αρχή.

 Η απόκτηση παιδείας είναι μια διαρκής διαδικασία που ξεκινά από την κούνια μας και συνεχίζεται ανελλιπώς ως τα στερνά μας.
Βασικός ρυθμιστής αυτής της διαδικασίας είναι η πολιτεία μέσω του εκπαιδευτικού μας συστήματος. 

Η Παιδεία είναι το μόνο όπλο του ανθρώπου κατά του φασισμού και του νεοναζισμού. Οποιαδήποτε "νίκη" κατά αυτών χωρίς αυτή να συνοδεύεται από την ύπαρξη πραγματικής παιδείας, είναι προσωρινή και αφήνει γόνιμο έδαφος ώστε να εμφανιστούν και να αναπτυχθούν ξανά τέτοιες πνευματικές ασθένειες, κάθε φορά που η ύπαρξή τους θα ευνοεί το πολιτικό καθεστώς της χώρας.
 

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘ΄ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ,  ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΑΜΠΑΝΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια