Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 Ο Δημήτρης Αλαμπάνος καλεσμένος στην εκπομπή της Αναστασίας Ιακώβου στο Εleysis radio μιλάει για θέματα της Παιδείας

 

  Υπάρχουν χρόνια προβλήματα στο χώρο του εκπαιδευτικού μας συστήματος κι έχουν να κάνουν με τον τρόπο αντιμετώπισης της παιδείας από την εκάστοτε πολιτεία. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να αφήσει ανοικτά τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία κλείνοντας τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, έχει οικονομικά κίνητρα και υποβαθμίζει το εκπαιδευτικό σύστημα και τους εκπαιδευτικούς.

Το θλιβερό και καταδικαστέο συμβάν της επίθεσης τραμπούκων κατά του πρύτανη του Ο.Π.Α, αποτελεί άλλο ένα χτύπημα εις βάρος των Ελληνικών Πανεπιστημίων και είναι η φυσική συνέχεια παλαιότερων τέτοιων ενεργειών. Δημιουργήθηκαν έτσι οι προϋποθέσεις για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και για τη θέσπιση μέτρων κατά το δοκούν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

 Η υλικοτεχνική υποδομή και η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια παραμένει αναλλοίωτη εδώ και πολλές δεκαετίες: Μαυροπίνακες με σπόγγους, και κιμωλίες, χάλια εγκαταστάσεις, ακατάλληλο περιβάλλον, χώροι που παραπέμπουν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Υπάρχει έντονο το κομματικό στοιχείο τόσο στους κόλπους των φοιτητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Η παραπαιδεία ανθεί ακόμη και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το κόστος σπουδών είναι αβάσταχτο.

Υπάρχει άμεση εξάρτηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων είναι η αντιμετώπισην της αιτίας και όχι του αιτιατού. Αν πάψουν τα κομματικά, δογματικά και οικονομικά συμφέροντα να ανακατεύονται στα θέματα της παιδείας και αφήσουν την πολιτεία να διαχειριστεί ως οφείλει την κατάσταση, τότε δε θα έχουν λόγο κάποιοι μπαχαλάκηδες που δρούν ως παρακράτος να δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις.

Είναι αναγκαίο να γίνει μια στροφή του εκπαιδευτικού μας συστήματος από την παροχή στείρας γνώσης στην παροχή πραγματικής παιδείας, με σκοπό τη δημιουργία άξιων Ελλήνων πολιτών, ικανών να διαχειριστούν αύριο τη ζωή και την πολιτεία τους. Βάση για τη μεταρρύθμιση αυτή αποτελούν οι προγραμματικές δηλώσεις του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις.

Δεν δύναται να υπάρξει πραγματική παιδεία έξω από το Ελληνικό Αξιακό Σύστημα.

Καλούνται οι Έλληνες πολίτες, αφού εξετάσουν με κριτική σκέψη τις πληροφορίες που παρέχονται από τον πολιτικό φορέα Ελλήνων Συνέλευσις, να συσπειρωθούν μαζί μας ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να υλοποιήσουμε την Ένωση των Ελλήνων και τη διαχείριση της πολιτείας μας. 

 

 ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΕ FACEBOOK KAI TWITTER:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/palladios1/

TWITTER:     https://twitter.com/home

 

 


·

 


Δεν υπάρχουν σχόλια