Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΝΙ.....ΑΡΝΑΚΙ (ΑΚΡΙΒΟΣ Ο ΟΒΕΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ)

 

Ψίχουλα τα 45 εκατομμύρια ευρώ της επιδότησης για όλους τους κτηνοτρόφους

Παρλίτσης: δεν υπάρχουν αρνιά αυτή την περίοδο - θα είναι ακριβός ο oβελίας το Πάσχα (video)

Υπάρχει δραματική έλλειψη σε αρνιά και κατσίκια αυτή την περίοδο, οι κτηνοτρόφοι έχασαν ζωικό κεφάλαιο το χειμώνα, αναγκάστηκαν να σφάξουν ακόμη και θηλυκά αναπαραγωγής, ενώ λόγω του υποσιτισμού εξαιτίας του υψηλού κόστους των ζωοτροφών έχουμε σημαντική μείωση και στην παραγωγή γάλακτος και θα προκύψει θέμα και με τη φέτα.

Όλα αυτά θα αυξήσουν κατακόρυφα τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να φτάσει ακριβός ο οβελίας στον Έλληνα καταναλωτή ανέφερε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Τυρνάβου Ζήσης Παρλίτσης μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας».

https://www.youtube.com/watch?v=ZxvCBYqX2gg&t=6s 


Ο κ. Παρλίτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος πρόπερσι είχε λίγο πριν το Πάσχα προς διάθεση 300 αρνιά, πέρυσι 100 και φέτος μόλις 30 στη μονάδα του. «Υπήρξε και ζήτηση για το Πάσχα των Καθολικών, πολλοί κτηνοτρόφοι έσφαξαν αρνιά και τα έδωσαν για εξαγωγές, αφού δεν μπορούσαν να αντέξουν το κόστος των ζωοτροφών, ούτε ήθελαν να έχουν απώλειες σε γάλα που έχει τιμή αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα πλέον να υπερισχύει η ζήτηση της προσφοράς και στα αρνιά αυτή την περίοδο να κλείνονται εμπορικές συμφωνίες με πάνω από 7,5 ευρώ το κιλό».

Τέλος ο κ. Παρλίτσης χαρακτήρισε «ψίχουλα» αυτά τα 45 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν στους κτηνοτρόφους, αφού αφορούν και τους αγελαδοτρόφους και τους χοιροτρόφους. «Αναλογούν σε κάθε προβατοτρόφο από 200 έως 500 ευρώ, όταν η Ισπανία δίνει 15 ευρώ ανά ζώο» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο 2% επιστροφή επί του τζίρου του 2021 που θα δώσει το ΥΠΑΑΤ ως ενίσχυση στους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών.
«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όσους μας κυβερνούν ότι αν κάποιος κτηνοτρόφος σφάξει το κοπάδι του για να ανταπεξέλθει στα κόστη και τα οικογενειακά έξοδα δεν επιστρέφει στο επάγγελμα και το ζωικό κεφάλαιο που χάνεται δύσκολα ανακτάται» κατέληξε

ΠΗΓΗ 

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ ΓΝΩΣΗ !

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ...

 ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ!

 

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ

Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

https://www.e-sy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια