Θέμα ημερών η χρήση «τακτικών πυρηνικών» έπειτα από το «χτύπημα» στην γέφυρα της Κριμαίας
Πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου θα ανοίξουν τον «χορό του τρόμου»
Το χτύπημα στην γέφυρα της Κριμαίας που έχει συγκλονίσει την Ρωσία, θεωρείται το σημείο μηδέν για την χρησιμοποίηση τακτικών πυρηνικών στον πόλεμο της Ουκρανίας. Μπορεί μέχρι αυτή τη στιγμή να μην έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο δολιοφθοράς η στρατιωτικού χτυπήματος σε έναν πολιτικό στόχο, η οργή όμως που επικρατεί στη Μόσχα είναι άνευ προηγουμένου.
Ήδη, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στον αναπληρωτή πρωθυπουργό να επισκεφθεί αμέσως την περιοχή, γεγονός που δίνει εξαιρετική βαρύτητα στην εξέλιξη με την καταστροφή μέρους της γέφυρας, έπειτα από έκρηξη σε βαγόνι το οποίο μετέφερε καύσιμα.
Αναλυτές από όλο τον κόσμο θεωρούν πλέον την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από την πλευρά της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας, θέμα ημερών. Έγκυρος και έγκριτος αναλυτής που παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα, επιβεβαιώνει ότι το πρώτο χτύπημα θα γίνει με χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου. Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Τα συγκεκριμένα πυρομαχικά Χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από το ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, τόσο το 1995 κατά των Σέρβων της Βοσνίας, όσο και το 1999 κατά της νότιας Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, όπου είχε συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του σερβικού στρατού.
Τα συγκεκριμένα πυρομαχικά χρησιμοποιούνται ώστε να επιτευχθεί η διάτρηση τόσο σε τεθωρακισμένα οχήματα όσο και σε στρατιωτικές οχυρώσεις συγκεκριμένων στόχων και καταφυγίων.
Παρά τις έρευνες που θέλουν τα συγκεκριμένα πυρομαχικά να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα στον πληθυσμό σε βάθος δεκαετιών, η εμμονή του ΝΑΤΟ να μην δώσει πλήρη στοιχεία για τους βομβαρδισμούς και να επιδιώξει να ρίξει ένα πέπλο συγκάλυψης σε αυτό το έγκλημα, γίνεται όπλο στα χέρια του Κρεμλίνου, προκειμένου να πραγματοποιήσει αντίστοιχα χτυπήματα σε ουκρανικούς στόχους.
Οι ίδιοι αναλυτές λένε ότι η χρήση αυτών των όπλων δεν θα γίνει σκοπό της ανατολικής Ουκρανίας, προκειμένου να μην επηρεάσει τους τοπικούς πληθυσμούς, οι οποίοι θεωρούνται φιλικοί προς την Ρωσία και που η Μόσχα θέλει να προσεγγίσει σε περίπτωση της προσαρτήσεις των εδαφών.
Αντίθετα, με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου ενδέχεται να χτυπηθούν υποδομές στα δυτικά της χώρας, τόσο σε επίπεδο στρατιωτικών εγκαταστάσεων και αποθηκών, όσο και σε διοικητικούς στόχους, ακόμα και εντός του αστικού ιστού.
Ο λόγος είναι απλός. Ένα τέτοιο χτύπημα, αρχικά έχει συνέπειες μόνο για τον στόχο που βάλλεται. Οι ευρύτερες συνέπειες αποκαλύπτονται μετά από χρόνια, με την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου, όπως ακριβώς έγινε τόσο στη Βοσνία όσο και στο Κοσσυφοπέδιο. Σε αντίθεση με τα τακτικά πυρηνικά και ακόμα περισσότερο, τα στρατηγικά πυρηνικά που προξενούν ένα ανεξέλεγκτο κύμα καταστροφής.
Έπειτα από το χτύπημα στην Κριμαία, φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στην αντίστροφη μέτρηση για την απόλυτη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.
Δεν υπάρχουν σχόλια