Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αποτυχία της αιολικής ενέγειας.Επιστήμονας της Οξφόρδης εξηγεί .

 

Ένα αιολικό πάρκο έξω από το Παλμ Σπρινγκς, Καλιφόρνια, στις 26 Μαΐου 2018. (John Fredricks/The Epoch Times)

«Η αιολική ενέργεια αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα»: Επιστήμονας της Οξφόρδης εξηγεί τα μαθηματικά

Η αιολική ενέργεια είναι ιστορικά και επιστημονικά αναξιόπιστη, υποστηρίζει μαθηματικός και φυσικός του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με τους υπολογισμούς του να αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια ” καταιγιστική πολιτική αιολικών πάρκων”, απορρίπτοντας τα στατιστικά στοιχεία.

Αφού ελήφθη η απόφαση για τη μείωση των ορυκτών καυσίμων στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι το 2015, η «ενστικτώδης αντίδραση» σε όλο τον κόσμο ήταν να αγκαλιάσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε ο ομότιμος καθηγητής Γουέιντ Άλισον, ο οποίος είναι επίσης ερευνητής στο CERN, σε ένα έγγραφο του 2023 (pdf).

Ο Άλισον σημείωσε ότι επειδή η ηλιακή ενέργεια είναι “εξαιρετικά αδύναμη”, δεν επαρκεί για να «συντηρήσει ακόμη και έναν μικρό παγκόσμιο πληθυσμό με ένα αποδεκτό βιοτικό επίπεδο» πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση.

«Σήμερα, η σύγχρονη τεχνολογία αναπτύσσεται για τη συγκομιδή αυτών των αδύναμων πηγών ενέργειας. Κατασκευάζονται τεράστιες “φάρμες” που μονοπωλούν το φυσικό περιβάλλον, εις βάρος άλλων πλασμάτων. Οι εξελίξεις γίνονται ανεξάρτητα από τις ζημιές που προκαλούνται. Κατασκευάζονται υδροηλεκτρικά συστήματα, τεράστιες τουρμπίνες και τετραγωνικά χιλιόμετρα ηλιακών συλλεκτών, παρά το γεγονός ότι είναι αναξιόπιστα και αναποτελεσματικά- ακόμη και περιττά», δήλωσε ο Άλισον στην έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα Πολιτικής για την Παγκόσμια Θέρμανση.

«Ειδικότερα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνεμο λέει μια απογοητευτική ιστορία. Ο πολιτικός ενθουσιασμός και η διαφημιστική εκστρατεία των επενδυτών δεν υποστηρίζονται από τα στοιχεία, ακόμη και για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί εκτός οπτικού πεδίου της διαβόητης Πίσω Αυλής μου», έγραψε. «Τι λένε στην πραγματικότητα αυτά τα στοιχεία;»

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, η αιολική ενέργεια παρήγαγε περισσότερο από το 9% του καθαρού συνόλου της ενέργειας της χώρας το 2021 και είναι η μεγαλύτερη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα. Πάνω από 70.000 ανεμογεννήτριες παράγουν αρκετή ενέργεια για να εξυπηρετήσουν το ισοδύναμο 43 εκατομμυρίων αμερικανικών σπιτιών, λέει το υπουργείο.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια