Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φωτιά σε Κουβαρά, Λαγονήσι, Ανάβυσσο, Λαυρεωτική ... [17.07.2023]

Ας δούμε το χρονικό εκδήλωσης της πυρκαγιάς 

Πότε γίνεται αισθητή μία εστία φωτιάς; Πότε ξεκινά κι εκδηλώνεται μία πυρκαγιά; Πότε γίνεται ανεξέλεκτη; Όλα αυτά καλούμαστε να τα αναλύσσουμε με βάση όσα ζήσαμε στης 17 Ιουλίου 2023. 'Η μήπως όχι;;; Για να δούμε καλύτερα τα γεγονότα, δεν θα πρέπει να αναλύσσουμε όλα όσα διαδραματίστηκαν μέσα σε μία ημέρα, αλλά μέσα σε μερικούς μήνες ή ακόμη και χρόνια.. Διότι αυτή η φωτιά τελικά είναι σαν το σύνθημα που κρατάει χρόνια για κάποιους και λέει το εξής: "Αναψαμε φωτιά και μεγαλώνει... απ' άκρη σ' άκρη καίει το νησί...".



5 Ιουλίου 2020:

Μετά την μεγάλη φωτιά του 2007 και παρόλο που το Πάνειο Όρος έχει ανακυρηχθεί αναδασωτέο, τα σχέδια για τις ανεμογεννήτριες έχουν ανακοινωθεί και προκαλλούν την έντονη αντίδραση των Δήμων Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, πλήθος φορέων και πολιτών. Η εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Κερατέας εκείνη την Κυριακή έδειξε πως ήταν όλοι ενωμένοι

11 Δεκεμβρίου 2021:

Ας δούμε τα πρώτα δείγματα... Περίπου εκείνη την χρονική περίδο θα πρέπει να μπήκανε οι πρώτες εστίες "καυτών" σκέψεων, γιατί έχουν ήδη υποβληθεί αιτήσεις για 9 ανεμογεννήτριες στο Σκόρδι και 39 στο Πανί. Αυτή είναι μόνο η αρχή κι αυτό μάλλιστα το φανερώνει η παρακάτω εικόνα που έκανε τότε μεγάλη διάχυση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την επισύμανση "Σώστε τα βουνά της Λαυρεωτικής". Η ημερομηνία της Παγκόσμιας ημέρας βουνού δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.



15 Νοεμβρίου 2022:

Η φλόγα έχει ανάψει, αφού παρατηρούμε στα δημοσιεύματα της εποχής ότι στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έφτασε και συζητήθηκε η κοινή προσφυγή των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής σχετικά με τις ανεμογεννήτριες στο Πάνειο Όρος και στον Λαυρεωτικό ΌλυμποΤα σχέδια πλέον προβλέπουν την τοποθέτηση τουλάχιστον 50 ανεμογεννητριών στο Πάνειο Ορος, στο Κερατοβούνι αλλά και στον Λαυρεωτικό Ολυμπο, στο Σκόρδι πάνω από τη Σαρωνίδα. Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που το βουνό προστατεύεται από Προεδρικό Διάταγμα που απαγορεύει παρεμφερείς εγκαταστάσεις! 

1 Φεβρουαρίου 2023:

Κώδωνες κινδύνου αρχίζουν κι ακούγονται, διότι ο Δήμος Σαρωνικού ρωτά στη Βουλή για τις ανεμογεννήτριες σε Πάνειο Όρος και Λαυρεωτικό Όλυμπο. Εκεί καταγράφονται όλες οι επιχειρηματικές προσπάθειες κι αλλαγές που σημειώθηκαν στο θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ.  Ουσιαστικά παρατηρούνται προσπάθειες των δημοτικών αρχών Σαρωνικού και Λαυρεωτικής μαζί με τους κατοίκους να σταματήσουν τα συμφέροντα εταιρειών, που μάλλον τα έχουν αφήσει να γιγαντωθούν σαν κύκλωπας μπροστά τους. Δεν ξεχνάμε ότι τα δημοτικά συμβούλια μαζί με τον εκάστοτε Δήμαρχο, διαθέτουν σφραγίδα κράτους και μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να κάνουν αυτό που πρέπει για τους δημότες και κατοίκους της περιοχής τους. Δίνουν εντολή κι όλοι οι άλλοι απλά εκτελούν. 

17 Ιουλίου 2023:

Η φωτιά σχεδόν ανεξέλεγκτη καίει τα πάντα. Γιατί; Ίσως η παρακάτω εικόνα μας εξηγήσει πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε να αναλύσουμε.


Οπότε; Αν έστω τα δημοτικά συμβούλια και οι Δημάρχοι κάνανε αυτό που πρέπει.. Δεν θα είχανε καμμία ανάγκη τον κρατικό μηχανισμό. Αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι έχουνε φτάσει σε τέτοια επίπεδα λειτουργικότητας που δεν είναι αποδοτικά. 
Αν μάλιστα ισχύει αυτό που ακούστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από κατοίκους του Λαγονησίου που αναφέρθηκαν σε μία έκταση η οποία ισχυρίζονται ότι είναι υπο την κυριότητα του Δήμου και δεν είχε καθαριστεί από τα ξερά χόρτα, τότε πάμε σε άλλα επίπεδα λειτουργικότητας! Συγκεκριμένα η έκταση αυτή βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια των οδών Ολυμπίας και Βοσπόρου κι όλες αυτές οι πληροφορίες εξετάζονται αν όντως υφίστανται.   

Τσαμίτας Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια