Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανάγκη για Συνειδητή Συντονισμένη Δράση!

Η Ασφάλεια στην Ελλάδα περνάει Κρίση

Στις 16 Αυγούστου 2023, η Κεντρική Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Κ.Π.Δ.Α.) της Ελλήνων Συνέλευσις, εξέδωσε μια ανακοίνωση που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σχετικά με την κρίση της ασφάλειας που βιώνει η χώρα μας. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διαρκή και συνεχή κατάσταση αποδόμησης σημαντικών τομέων, με αποτέλεσμα να εκτίθενται οι πολίτες σε σοβαρούς κινδύνους. Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας μεθοδευμένης τακτικής από τις πολιτικές ηγεσίες, η οποία στοχεύει στην απαξίωση και την εκμηδένιση πολλών σημαντικών φορέων όπως είναι η αστυνομία, η πυροσβεστική, το λιμενικό, ο στρατός και η παιδεία. Σε αυτό το πλαίσιο, η διαχρονική καρατόμηση των νευραλγικών τομέων έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας και απογοήτευσης.

Η ανακοίνωση επισημαίνει επίσης τα αιματηρά επεισόδια που συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα απανωτά γεγονότα που έχουν συμβεί στη χώρα, με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές και να υποστεί η φύση και το περιβάλλον μεγάλες ζημιές. Όλα αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν τουλάχιστον την έλλειψη ανταπόκρισης και ενδιαφέροντος από την πολιτική σκηνή της χώρας μας. Ενδεχομένως όλη αυτή η κατάσταση να είναι θεμιτή ή ακόμη και στόχος προς επίτευξη από τις πολιτικές ηγεσίες.

Στο κείμενο, εκφράζεται η ανάγκη για την ανάληψη συνειδητής και συντονισμένης δράσης και αναφέρεται ότι η λύση βρίσκεται στην επανεκτίμηση των ηγετικών θέσεων και διοικητικών δομών της χώρας. Επίσης, τονίζεται η ανάγκη για την ενδυνάμωση των φορέων ασφαλείας, ώστε να διαδραματίζουν πραγματικό ρόλο στη διασφάλιση της ευημερίας και της προόδου της χώρας.

Η ανακοίνωση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μόνο με την ίδρυση μιας νέας πολιτικής οντότητας, της "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ", μπορεί να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κρίση. Γιατί; Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ βασίζεται σε μια προσέγγιση που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, δογμάτων ή χρωμάτων. Ο στόχος της είναι η επαναφορά της ασφάλειας και η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ αναγνωρίζει την ανάγκη για αποτελεσματική δράση από τις αρχές ασφαλείας και διεκδικεί την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό τις προκλήσεις της εποχής. Παράλληλα, επιδιώκει την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των διάφορων φορέων ασφαλείας και τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε απειλών. Ενώνοντας τους πολίτες κάτω από ένα κοινό στόχο, η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ δεσμεύεται να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας, στο οποίο κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια και με όλα τα εχέγγυα ώστε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας.

Εν κατακλείδι, προβάλλεται η επιτακτική ανάγκη για ριζική αλλαγή και δράση όλων των πολιτών της κοινωνίας μας, διότι αφορά την ίδια μας την πατρίδα. Μέσα από την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ (η οποία δεν ελπίζει, ούτε εύχεται, αλλά πράττει και δημιουργεί) προκύπτουν τα δεδομένα για μια νέα πορεία, μια πορεία που θα βασίζεται στην ενότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη. Είναι καιρός να δοθεί ένα οριστικό τέλος στο αδιέξοδο και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές, που πλέον είναι στην επιλογή του καθενός ξεχωριστά.

Τσαμίτας Νίκος 17-8-2023




Δεν υπάρχουν σχόλια