Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκάνδαλο Χρηματηστηρίου: Στο εδώλιο τα πρώην μέλη της ΔΕΚΑ

Η κατηγορία αφορά τους χειρισμούς της ΔΕΚΑ στη Σοφοκλέους λίγο πριν από τις εκλογές του 2000 και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από 21.3.2000 ως 9.4.2000, από τους οποίους – σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών βάσει του οποίου παραπέμπεται η υπόθεση στο ακροατήριο – το Δημόσιο ζημιώθηκε με 717 εκατ. ευρώ.


Σκάνδαλο Χρηματηστηρίου: Στο εδώλιο τα πρώην μέλη της ΔΕΚΑ

Σήμερα (Πα.28-Ιούλ07-2023) θα συνεχιστεί η δίκη των πρώην μελών του ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) που κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία και άμεση συνεργία σε αυτή. Η δίκη διεκόπη χτες λόγω ωραρίου. Σημειώνεται πως η ΔΕΚΑ είναι κρατική επιχείρηση που ιδρύθηκε και εποπτευόταν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, που ο χρηματιστηριακός τζόγος «καλά κρατούσε»…

Η κατηγορία αφορά τους χειρισμούς της ΔΕΚΑ στη Σοφοκλέους λίγο πριν από τις εκλογές του 2000 και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από 21.3.2000 ως 9.4.2000, από τους οποίους – σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών βάσει του οποίου παραπέμπεται η υπόθεση στο ακροατήριο – το Δημόσιο ζημιώθηκε με 717 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά, τον Ιούλη του 2000, του πρώην προέδρου του Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος είναι και βασικός μάρτυρας στη δίκη.

Κατηγορούμενοι είναι τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΚΑ Ιωάννης Κουσουλάκος, Γεώργιος Νιώτης, Βασίλειος Μανεσιώτης, Παναγιώτης Μαρκόπουλος, Γεώργιος Καλίας, Αθανάσιος Σάγος και Μαρία Παπαδονικολάκη, που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση και – άρα – ενεργούσαν με βάση τις εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας.

            Σκάνδαλο Χρηματηστηρίου: Στο εδώλιο τα πρώην μέλη της ΔΕΚΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια