Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέοι κίνδυνοι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!

Ποιοί είναι οι κρυφοί κίνδυνοι του Κτηματολογίου και των Δασικών Χαρτών;



Ανακαλύπτοντας την Αλήθεια πίσω από τις Δηλώσεις της ΠΟΜΙΔΑ: Μια Ιστορία με Οθωμανικούς Νόμους και Κρυφά Αγωνίσματα..

Σε μια εποχή όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται σε αμφιβολία, οι δηλώσεις της ΠΟΜΙΔΑ φέρνουν στο φως μια σκοτεινή αλήθεια. Το κράτος, χρησιμοποιώντας το Κτηματολόγιο και τους Δασικούς Χάρτες, αναζητά τρόπους να δημεύσει ιδιοκτησίες, αφήνοντας τους πολίτες με την πλάτη στον τοίχο.

Σύμφωνα με τις πηγές μας, το κράτος μπορεί πλέον να διεκδικήσει οποιοδήποτε ακίνητο, είτε ως δασική έκταση είτε ως ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, βασιζόμενο σε ασαφή τεκμήρια κυριότητας. Αναφέρεται ακόμα και σε ιστορικούς Οθωμανικούς Νόμους, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες να αναρωτιούνται για τα δικαιώματά τους σε ακίνητα εκτός σχεδίου.

Οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι είναι καιρός για μια νομοθετική λύση. Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί για την άμεση επέκταση των ρυθμίσεων που ισχύουν για τα εντός σχεδίου ακίνητα, στα ακίνητα εκτός σχεδίου. Πρέπει να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες που αποδεικνύουν την νομιμότητα της ιδιοκτησίας τους για δεκαετίες, αναφέροντας κανονικούς τίτλους και καλόπιστες νομές. Χωρίς μια τέτοια λύση, η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου παραμένει ανέφικτη και οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται σε αβεβαιότητα.

Είναι καιρός να αποκαλυφθούν οι αλήθειες και να δοθεί προστασία στην ιδιοκτησία. Μόνον έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια