Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η "Ελλήνων Συνέλευσις" δεν έχει κομματική ταυτότητα

 

Στο ράδιο του apodimos-palmos και την εκπομπή του κυρίου Μουρτζούκου, παρέστη τηλεφωνικά ο κύριος Αλέξανδρος Οικονόμου, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον εθνικό πολιτικό φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις", απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την υποψηφιότητά του.

Ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Οικονόμου, έθιξε και το ζήτημα πως οι Έλληνες ευρωβουλευτές, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τη δύναμη που έχουν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά : 

Ανάθεμα και αν έχει διαβάσει κανείς εκεί μέσα τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που έχει ένας  ευρωβουλευτής. (...)Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ευρωβουλευτές με τέτοια δύναμη και να μη γίνεται τίποτα (...) να απουσιάζουν από ψηφοφορίες. (...) Δεν έχουμε ελέγξει καμία σύμβαση. (...) Μπορούμε να δούμε τα λογιστικά προγράμματα, να κάνουμε έναν λογιστικό έλεγχο, να δούμε τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Από τα προγράμματα που έχουμε πάρει, πόσα χρήματα έχουμε τελικά εδώ; (...) Από τις εισφορές που βάζει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τι είναι ανταποδοτικό τελικά; (...)


Ο κύριος Μουρτζούκος, συνέχισε τη συζήτηση αναφέροντας πως μέσα από την εμπειρία του και ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος, δε θα απασχολούνταν ποτέ στην πολιτική ακολουθώντας κάποιο κόμμα, του οποίου την κομματική γραμμή θα έπρεπε να ακολουθήσει πηγαίνοντας αντίθετα στη συνείδησή του και προτιμά να είναι δημοσιογράφος με ελεύθερη φωνή.


Στο σημείο αυτό ο κύριος Οικονόμου, δήλωσε : 


Αν θίξετε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, μπορεί και να χτυπήσει το τηλέφωνό σας. (...) Και για αυτό σας έλεγα πριν, για την "Ελλήνων Συνέλευσις", ότι φέρει πολίτες, φέρει ψυχές. Η "Ελλήνων Συνέλευσις", δεν έχει κομματική ταυτότητα, μιλά μόνο για ελληνισμό. (...) να δείτε τι πρεσβεύει και τι αξίες και αρχές είναι τοποθετημένες ακριβώς εκεί που πρέπει για τη φυσιολογία του ανθρώπου. (...) Είμαστε απέναντι σε οτιδήποτε είναι απέναντι στη φυσιολογία του ανθρώπου. (...) Είμαστε άνθρωποι όλοι και θέλουμε όλοι τα ίδια. Είμαστε διαφορετικοί, βεβαίως, και αυτή είναι η αισθητική της αρμονίας, η διαφορετικότητα, αλλά είμαστε ίσοι όλοι απέναντι στο νόμο και ίσοι μεταξύ μας.


(...) Μας μάθανε ότι ο πολιτικός είναι κάτι άλλο. Αυτό που κάνουμε τώρα εμείς, λέγεται πολιτική, δεν είναι κάτι άλλο. Ο ξύλινος (πολιτικός) λόγος, είναι για να τους ακούμε τόσα χρόνια και να μην έχουμε καταλάβει τι λένε. (...) Αυτό είναι απλά για να καταστρατηγούνε τη νόησή μας. Μας θεωρούνε ανόητους. (...)



 

 



επιμέλεια : Αναστασία Ιακώβου 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

+30 697 356 0636
a.oikonomou@eurovouli.gr
www.facebook.com/alexandrosoikonomou.E.SY
www.youtube.com/@-.-Alex.Oik-E.SY_eu


Δεν υπάρχουν σχόλια