Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελλήνων Συνέλευσις: Μετουσιώνει την Απογοήτευση των Πολιτών για το Πολιτικό Σύστημα !


Η απογοήτευση των Ελλήνων πολιτών από το πολιτικό σύστημα έχει βαθιές ρίζες και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Τα κόμματα έχουν αποτύχει επανειλημμένα να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους, οδηγώντας σε μία γενικευμένη αίσθηση προδοσίας και έλλειψης εμπιστοσύνης. Ουσιαστικά άλλα λένε προεκλογικά κι άλλα πράττουν μέσα στην Βουλή. Οι πολίτες βλέπουν πολιτικούς να εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς, με μια συμπεριφορά αλαζονίας κι ασυδοσίας. Αυτό το γεγονός επιτείνει την απογοήτευση και την αίσθηση ότι το πολιτικό σύστημα λειτουργεί προς όφελος λίγων προνομιούχων και όχι του ευρύτερου κοινού. Η οικονομική κρίση και οι σκληρές πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν από το 2010 και μετά, ενίσχυσαν το αίσθημα της αδικίας και της ανασφάλειας, με πολλούς να αισθάνονται ότι οι θυσίες τους δεν είχαν αντίκρισμα.

Μπορεί γενικά να λέμε ότι, η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων συμβάλλει στη δημιουργία μιας αρνητικής εικόνας για το πολιτικό σύστημα, αλλά οι περισσότεροι πλέον θεωρούν ότι αυτό είναι δεδομένο. Οι συνεχείς διαμάχες και η πόλωση αφήνουν τους πολίτες όχι μόνο να αισθάνονται αποξενωμένοι κι ανήμποροι να επηρεάσουν τις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους, αλλά να μην συμμετέχουν καν στην όλη διαδικασία αποφάσεων. Η απομάκρυνση των πολιτικών από τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και η αδυναμία τους να προτείνουν βιώσιμες λύσεις ενισχύουν την αίσθηση ότι το πολιτικό σύστημα είναι αποκομμένο από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των ανθρώπων.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα απογοήτευσης κι απελπισίας, η πρόταση της "Ελλήνων Συνέλευσις" φαίνεται να παρέχει την μοναδική βιώσιμη λύση. Οι πολίτες μπορεί να δυσκολεύονται να δουν με ξεκάθαρη ματιά τις λύσεις που προτείνει αυτός ο φορέας, λόγω της βαθιάς τους δυσπιστίας προς οποιοδήποτε πολιτικό κίνημα, αλλά είναι όλα γραμμένα, καταγεγραμμένα και κατατεθειμένα με την διακήρυξή του Πολιτικού Φορέα του Έθνους των Ελλήνων. Η ανάγκη για μια σαφή, διαφανή και ειλικρινή επικοινωνία από την "Ελλήνων Συνέλευσις" είναι κρίσιμη, προκειμένου να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις και να κερδηθεί η εμπιστοσύνη όλων των πολιτών.

Είναι απαραίτητο να στηρίξουμε το έργο της "Ελλήνων Συνέλευσις" προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική καθημερινότητα που θα βασίζεται στην διαφάνεια, την δικαιοσύνη και την πραγματική εκπροσώπηση των πολιτών. Η στήριξη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μια αναγέννηση της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες θα αισθάνονται ότι η φωνή τους ακούγεται και ότι έχουν πραγματική επιρροή στις αποφάσεις που λαμβάνονται για το μέλλον τους. Με την ενεργή συμμετοχή και την στήριξη νέων πολιτικών πρωτοβουλιών, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πιο δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία. 

ΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια