Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΤΧΣ.

Π Η Γ Η 

  


ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ.

ΤΟ ΤΧΣ ΑΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΝΟΜΟΣ 3864/2010).


ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3864 (ΦΕΚ Α΄ 119/21.07.2010)
Περί ιδρύσεως Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
*** Το Ταμείο του παρόντος νόμου εξαιρείται από το πεδίο εφαρμογής του
Ν.3429/2005,σύμφωνα με το άρθρο 19 αυτού, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1
Ν.3899/2010.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 1
Ίδρυση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας" (στο εξής: το "Ταμείο"). Για τις σχέσεις του με την αλλοδαπή, το Ταμείο θα χρησιμοποιεί την επωνυμία "Hellenic Financial Stability Fund (HFSF)". Η νομική προσωπικότητα αποκτάται από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το Ταμείο έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και ικανότητα να είναι διάδικος, δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου.
Ο αμιγώς ιδιωτικός χαρακτήρας του Ταμείου δεν αναιρείται ούτε από την κάλυψη του συνόλου του κεφαλαίου του από το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε από την έκδοση των προβλεπόμενων αποφάσεων του Υπουργού Οικονομικών.
Όλως συμπληρωματικά εφαρμόζονται οι διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, όπως εκάστοτε ισχύει, εφόσον δεν είναι αντίθετες προς τις διατάξεις και τους στόχους του παρόντος νόμου.
 
 ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ - ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΕ FACEBOOK KAI TWITTER:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/palladios1/

TWITTER:     https://twitter.com/home 

Δεν υπάρχουν σχόλια