Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρακμιακή η κατάσταση λειτουργίας των νοσοκομείων στην χώρα μας. Κινδύνεψε η ζωή νοσηλεύτριας...!!!

Ξεκίνησα να γράφω σήμερα με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο του Κρατικού Νίκαιας , όπου μία νοσηλεύτρια 25 ετών έπαθε ηλεκτροπληξία από τα γυμνά καλώδια που υπήρχαν εκεί. Η γυναίκα σώθηκε έχοντας αποκτήσει το χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ηλεκτροπληξίας, τις αρρυθμίες. Φυσικά κι όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί έτρεξαν, εφόσον το θέμα πήρε διαστάσεις. Συγκεκριμένες ενέργειες για την επιδιόρθωση των βλαβών έκανε το Υπουργείο Υγείας και για την επίρριψη ευθυνών γίνεται λόγος για την τεχνική υπηρεσία που είναι άμεσα αρμόδια. 


Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός; Να κινδυνέψει ή κι ενδεχομένως να χαθεί μία ζωή για να γίνουνε τα αυτονόητα; Θα αναλάβει τώρα ο Κρατικός μηχανισμός οτιδήποτε χρειαστεί για το άτομο αυτό και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται; 

Προσέξτε όμως! Πώς φτάσαμε ως εδώ; Η κατάσταση λειτουργείας του νοσοκομείου Κρατικού Νικαίας, ενδεχομένως να είναι αντιπροσωπευτική για όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Διότι γνωρίζουμε χρόνια ολόκληρα ότι σταδιακά παρακμάζει η εικόνα τους και αρκετά έχουν κλείσει κιόλας για διάφορους λόγους. Δεν έχουμε δει αποφάσεις του Κρατικού μηχανισμού για ανάπτυξη της υγείας. Ο λεγόμενος Δημόσιος τομέας Υγείας στην πατρίδα μας κλονίζεται συνεχώς και βούληση πολιτική για να αλλάξει αυτή η εικόνα δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο μια κινητοποίηση όταν έχουμε γεγονότα όπως αυτά, απλώς για να μην πάρει έκταση το θέμα 

Εκτιμώ ότι ως Έλληνες θέλουμε απλά πράγματα να γίνονται στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα ακόμα και στον τομέα της υγείας. Ιδιαίτερα τώρα, όσον αφορά τα νοσοκομεία μας, θα θέλαμε να είναι δομημένα, άρτια λειτουργικά, με προσωπικό πλήρες κι άτομα που να είναι πάντα σε ετοιμότητα. Αυτήν την εικόνα δεν την έχουμε σήμερα και αναφερόμαστε στο αυτονόητο. 

Με όλα όσα μας έχει αποκαλύψει ο Αρτέμης Σώρρας και η Ελλήνων Συνέλευσις με τα Παγκόσμια Καταπιστεύματα, με την Τράπεζα της Ανατολής και τις Μετοχές της, συνειδητοποιούμε ότι οι πόροι για οποιοδήποτε έργο στην χώρα μας υπάρχουν και με την βούληση των Θεσμών μας είναι άμεσα προς διαχείριση. Αν δούμε επίσης και τον Κρατικό Προϋπολογισμό που ξεπερνά σε έσοδα το 1 Τρισεκατομμύριο μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάποιοι τελικά μας κοροϊδεύουν μέσα στην ίδια μας την χώρα. Παρατηρούμε δηλαδή ότι σχεδόν τίποτε δεν γίνεται τελικά για το καλό του Έλληνα πολίτη στην χώρα μας.

Για τους λόγους αυτούς είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει η διαχείριση της πατρίδας μας από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες. Ο ίδιος ο Έλληνας πολίτης που θεωρεί ότι είναι ενεργός με τα κοινά, που έχει πάρει θέση πολιτική επιλέγοντας ή μη κάποιο κόμμα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μόνος του. Θα πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να πάρει ο ίδιος αποφάσεις πλέον για ότι συμβαίνει γύρω του μαζί με τα αδέλφια του, στα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις. 

Τί είναι αυτό που ζητάμε για τα νοσοκομεία της χώρας μας; Ας το κάνουμε πράξη όλοι μαζί. Τα ίδια θέλουμε. Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος Έλληνας είναι αριστερός, δεξιός ή κεντρώος... Δεν υπάρχουν αυτά στην Ελλήνων Συνέλευσις. Αρκεί να είναι μέλος και να παίρνει ο ίδιος αποφάσεις στα συμβούλια που πραγματοποιούνται. 

Οι ιδέες είναι των απλών πολιτών. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές. Οι πράξεις είναι το παρόν μας. Το μέλλον πρέπει να είναι του Έλληνα. Ζήσαμε τόσα χρόνια τα αδέρφια να "χτυπιούνται" πολιτικά μεταξύ τους και τα κόμματα διαχρονικά να διαχειρίζονται τα χρήματα των φορολογουμένων χωρίς να έχουν συσταθεί ποτέ ως σώμα στη Βουλή, δηλαδή, να είναι παράνομα. Δε γίνεται να συνεχιστεί αυτή η παρανομία. Ο Έλληνας ζητά το δίκαιον! Ο Έλληνας ζητά αυτό που πρέπει να γίνει τώρα! Κι αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διαχείριση όλου του πλούτου που υπάρχει στο όνομά του έθνους, πραγματοποιώντας το αυτονόητο. Την ένωση του με τα αδέλφια του. 

Τσαμίτας Νίκος 22-09-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια