Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαλλία : 1 εκατ. διαδηλωτές αντέδρασαν στα νέα κυβερνητικά μέτρα για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης

 

  Περισσότεροι από 1 εκατ. διαδηλωτές...

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στη Γαλλία (19.01.2023) από ανθρώπους που διαμαρτύρονταν για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη. Ο επικεφαλής του μεγάλου συνδικάτου CGT, Philippe Martinez, ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνούσε τα δύο εκατομμύρια, υψηλότερος από τον αριθμό των 1,12 εκατομμυρίων που έδωσε η κυβέρνηση. Είπαν ότι 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη μεγαλύτερη πορεία, από την Place de la République στο Παρίσι. 
 
στιγμιότυπο βίντεο Twitter/ Maria Denaxa

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στην ημέρα διαμαρτυριών και απεργιών, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, για να διαδηλώσουν ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Σύμφωνα με το BBC, περίπου 80.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού, με διαδηλώσεις σε 200 ακόμη γαλλικές πόλεις. Τα συνδικάτα κάλεσαν σε άλλη μια μέρα δράσης για τις 31 Ιανουαρίου. Όλα τα συνδικάτα της χώρας – συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων «μεταρρυθμιστικών» συνδικάτων που η κυβέρνηση ήλπιζε να έχει με το μέρος της – καταδίκασαν το μέτρο.

To πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Liberation σχολιάζει τη  πρωτοφανή κινητοποίηση. Αναφέρει πως ο κόσμος και τα συνδικάτα βρίσκονται σε θέση ισχύος μετά από ένα επιτυχημένο τεστ που αποδυναμώνει την κυβέρνηση. Τίτλος: Σε ισχύ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια