Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέμπη:Δύο αντιπλοιάρχοι του Πολεμικού Ναυτικού, συνέβαλαν καθοριστικά στην διάσωση τραυματιών.Ευχαριστήρια επιστολή.

 

Τέμπη: Το “ευχαριστώ” του πατέρα της Ανύσιας στους δύο αντιπλοιάρχους που της έσωσαν τη ζωή όταν εκτοξεύτηκε εκτός τρένου

Επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού έστειλε την Τρίτη ο Κώστας Λιούρης, ο πατέρας της 26χρονης Ανυσίας, της κοπέλας από τη Σάμο που τραυματίστηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Αντιπλοίαρχος του Λιμενικού ο ίδιος, στην επιστολή του περιγράφει την καθοριστική συμβολή δύο στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού στη διάσωση όχι μόνο της κόρης του, αλλά και άλλων τεσσάρων τραυματιών, και εκφράζει τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη της οικογένειας προς τους δύο αντιπλοιάρχους, Δημήτρη Κατσαούνη και Παρασκευά Καλαβρυτινό.

Η συμβολή τους ήταν καθοριστική στον εντοπισμό και τη διάσωση της κοπέλας. Οι δύο άνδρες, αφού κατάφεραν και βγήκαν σώοι, ελαφρώς χτυπημένοι, από το έβδομο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας δεν απομακρύνθηκαν, αλλά θέλησαν να βοηθήσουν παγιδευμένους και τραυματίες.

Οι αντιπλοίαρχοι άρχισαν να ψάχνουν για επιζώντες στο τρίτο βαγόνι, το εστιατόριο όπου έτυχε να βρίσκεται η Ανύσια την ώρα της σύγκρουσης από την οποία η 26χρονη εκτοξεύτηκε εκτός τρένου.

Πώς οι 2 αντιπλοίαρχοι την βρήκαν βαριά τραυματισμένη κοντά σε θάμνους

“Αν δεν την έβρισκαν αυτοί οι δύο, εκεί κοντά σε θάμνους που ήταν, θα έσβηνε” λέει στο samos voice ο κ. Λιούρης.

“Της μιλούσαν, της έδιναν κουράγιο, την κρατούσαν ξύπνια. Αυτοί ειδοποίησαν το ασθενοφόρο, που ήρθε και πήρε πρώτα την κοπέλα με το κομμένο πόδι, μετά την κόρη μου, έπειτα τους άλλους τρεις από τους πέντε τραυματίες που βρήκαν έξω από το βαγόνι-εστιατόριο και σήμερα είναι όλοι και όλες στη ζωή”.

Ο ίδιος αισιοδοξεί πως το παιδί του θα επανέλθει σταδιακά.

Μετά από 31 μέρες σε ΜΕΘ, μεταφέρθηκε σε δωμάτιο της πλαστικής χειρουργικής κλινικής

“Στο πρόσωπο δεν έχει εγκαύματα, μόνο σε άλλα σημεία του σώματός της. Ακόμα δεν περπατά, αφού έναν μήνα ήταν σε απόλυτη ακινησία. Όμως τρώει, έχει πλήρη επικοινωνία, η μητέρα της είναι δίπλα της στο δωμάτιο” σημειώνει.

Δείτε την επιστολή

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια