Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θάνατος 46χρονου διανομέα στην Εύβοια: Αμείλικτα ερωτήματα – «Ηταν ανασφάλιστος και μη δηλωμένος» παραδέχτηκε ο Γεωργιάδης

 


Πέρα από το γεγονός ότι ο 46χρονος ξεψύχησε ενώ έκανε διανομές μέσα στον καύσωνα, ερωτηματικά γεννώνται από τις αντιφατικές πληροφορίες για το αν εργαζόταν ως διανομέας, ενώ οργή προκαλεί το γεγονός ότι ο 46χρονος ήταν μη δηλωμένος και ανασφάλιστος.

Αμείλικτα ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος την Πέμπτη από θερμοπληξία του 46χρονου στην Χαλκίδα, ο οποίος τελικά αποδείχτηκε ότι έκανε διανομές με ποδήλατο μέσα στον καύσωνα για ψητοπωλείο.

«Ηταν ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος», παραδέχτηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι το ακριβές περιστατικό διερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία.

«Ο άνθρωπος αυτός, ένας φτωχός άνθρωπος, χρησιμοποιούσε το ποδήλατό του για να κάνει διάφορα θελήματα σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής αυτής, όπου δούλευε ως ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος» ανέφερε στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργιάδης

«Εμείς δεν μπορούμε ακόμα να κάνουμε να βάλουμε πρόστιμα εφόσον δεν υπήρξε καταγγελία από την οικογένεια του ανθρώπου». Ωστόσο, στη συνέχεια υπήρξε μια καταγγελία από το εργατικό σωματείο και «η αστυνομία κάλεσε για εξηγήσεις τον ιδιοκτήτη μιας ψησταριά όπου ο άτυχος εργαζόμενος έκανε θελήματα την προηγούμενη μέρα». Υποστήριξε δε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε έλεγχο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 46χρονος έχασε τη ζωή του.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι αν σήμερα κάποιος δουλεύει σε εξωτερικές εργασίες με αυτές τις συνθήκες θα κινδυνέψει η ζωή του, είπε ότι δεν ισχύει πως η Επιθεώρηση Εργασίας είναι υποστελεχωμένη, συμπληρώνοντας ότι γίνονται χιλιάδες έλεγχοι που φέτος αναμένεται να φτάσουν τους 70.000. «Η ιδέα ότι το κράτος μπορεί να είναι πάντα δίπλα σε οποιονδήποτε έχει μια επιχείρηση δεν είναι μια πραγματική ιδέα. Η ιδέα ότι τους καλύπτει το κράτος είναι ψευδής. Όσες καταγγελίες έχουν γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας έρχονται σε πρώτο χρόνο», είπε και ισχυρίστηκε ότι «η τραγωδία στην Χαλκίδα δεν είναι ο κανόνας».

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια