Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ….»

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 6-11-2015

Άρα, θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και εδώ θα τοποθετηθώ ως εξής: υπάρχουν χιλιάδες βιβλία που λένε ό,τι ανοησία και βλακεία θέλουν! Ο καθένας λέει την άποψη του, που την κάνει κανόνα. Σας λέω, μετά λόγου γνώσεως, ότι η γραμματεία μας έχει φάει τρελή διάβρωση. Δεν έχουμε την Ιλιάδα, δεν έχεις τίποτα! Έχεις τα μεταφρασμένα παραφρασμένα γραπτά που στα νεώτερα χρόνια κάποιος μας τα έδωσε, με μια γραφή μέσα από μια κατοχή τεράστιων ετών, εκατοντάδων ετών. Έχουν κρύψει έννοιες και λέξεις κι έχουν μεταφράσει, αλλά τι να μεταφράσεις; Γιατί δεν μας δίνεις το πρωτότυπο από την Ιλιάδα και μετά, μετάφρασε το μας! Να το διαβάσουμε κι εμείς, να δούμε κι εμείς το πρωτότυπο. Κανένα σου κείμενο δεν είναι πρωτότυπο. «Λέει ο Πυθαγόρας…» Πού το ξέρουμε ότι το είπε ο Πυθαγόρας; «τα Ελευσίνια μυστήρια ήταν έτσι..» Πού το ξέρετε κύριοι; Γιατί, ήσασταν εκεί; Πήγατε πουθενά; Ξέρετε τι είναι;

Έχω πει ότι υπάρχουν πάρα πολλά μυστικά, τα οποία είναι στα χέρια μας και μπορούν να βγουν σιγά-σιγά. Δεν υπάρχει λόγος τώρα, γιατί δεν είσαι έτοιμος να το δεις, να το εκμεταλλευτείς και να εκτελέσεις αυτό το δώρο κι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να το δει και να το ακούσει, να καταλάβει.

Πρέπει να πάει σε ένα τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης, να αρχίσει να αντιλαμβάνεται άλλα πράγματα. Να αρχίσει από την αρχή, ώστε να έρθουν κι αυτά τα πράγματα. Να τα πάρουν στα χέρια τους, άνθρωποι που θα ξέρουν να τα αξιοποιήσουν και να τα βάλουν σε λειτουργία. Εκεί που δεν υπάρχει λάθος, εκεί που βγαίνοντας από αυτό το μυστήριο, θα είσαι πολύ συγκεκριμένος, δεν θα υπάρχει λάθος πουθενά, δεν θα μπορείς ξανά να προδώσεις την συνειδητότητά  σου κι αν το κάνεις, θα πέσεις!



 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Μ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια