Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

GROK VS CHATGPT

Ο Έλον Μασκ προχώρησε στην ίδρυση της xAI με στόχο να δημιουργήσει μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι πιο ανοικτή και λιγότερο περιορισμένη σε σχέση με τις υπάρχουσες λύσεις, όπως το ChatGPT της OpenAI. Με το όραμα να αναπτύξει έναν από τους ισχυρότερους υπερυπολογιστές παγκοσμίως, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των μονάδων GPU H100 της Nvidia, οι οποίες είναι κορυφαίες στην κατηγορία τους.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, όπου εταιρείες όπως η Google και η Microsoft επενδύουν τεράστια ποσά για την ανάπτυξη προηγμένων μοντέλων AI. Η στρατηγική συνεργασία με την Oracle παρέχει στην xAI την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία για να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους της.

Ο υπερυπολογιστής της xAI θα είναι κλειδί για την ανάπτυξη του Grok, το οποίο αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με την τεχνητή νοημοσύνη. Με προγραμματισμένη την ολοκλήρωσή του για το φθινόπωρο του 2025, ο Μασκ επιδιώκει να δημιουργήσει μια πιο δυναμική και ανεξάρτητη εναλλακτική λύση στην υπάρχουσα αγορά της τεχνητής νοημοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια