Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταδίωξη Ταχύπλοου στη Χίο: Το Λιμενικό Σώμα Αντιμετωπίζει Νέες Μεταναστευτικές Ροές

 

Ένα ακόμη επεισόδιο στην αυξανόμενη πίεση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά νησιά εκτυλίχθηκε πρόσφατα στη Χίο, όπου το Λιμενικό Σώμα κατεδίωξε και τελικά σταμάτησε ένα ταχύπλοο σκάφος με 25 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στις 15 Αυγούστου, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Χίο, οι αρχές του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν ένα ταχύπλοο σκάφος που προσπαθούσε να προσεγγίσει τις ακτές του νησιού. Οι λιμενικοί ξεκίνησαν άμεσα καταδίωξη του σκάφους, το οποίο ήταν γεμάτο με 25 άτομα, πιθανολογούμενα παράτυποι μετανάστες, που επιδίωκαν να αποβιβαστούν στην Ελλάδα.

Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς οι λιμενικές δυνάμεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να οδηγήσουν τους επιβάτες στην ακτή. Η όλη διαδικασία της αποβίβασης έγινε υπό αυστηρή επιτήρηση, και οι αλλοδαποί τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορά της, ιδίως τους θερινούς μήνες, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις παράνομες διελεύσεις μέσω της θάλασσας. Οι λιμενικές αρχές, ωστόσο, παραμένουν σε διαρκή επαγρύπνηση, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαχειριστούν την κατάσταση.

Η ανάγκη για διαρκή επιτήρηση και άμεση ανταπόκριση από το Λιμενικό Σώμα είναι επιτακτική, καθώς οι μεταναστευτικές ροές δεν δείχνουν σημάδια ύφεσης. Η προστασία των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων παραμένει προτεραιότητα για τις αρχές, με ταυτόχρονη τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη.

Πηγή: https://www.in.gr/2024/08/15/greece/xios-katadioksi-taxyploou-apo-limeniko-apovivastikan-25-allodapoi-epivainontes/

Δεν υπάρχουν σχόλια