Το in ρώτησε 35 πολίτες από 19 έως 40+ για τις εκλογές. Πώς αισθάνονται για τη χώρα, με τι κριτήρια θα ψηφίσουν, πώς κρίνουν το πολιτικό σύστημα

Απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα, παραίτηση από τις εξελίξεις, τάση στήριξης των μικρών κομμάτων για να έχουν μια ευκαιρία, η οικονομία και η βελτίωση του κράτους στις προτεραιότητες.

Αυτά είναι κατά βάση τα συμπεράσματα μεγάλης έρευνας του in για τις επερχόμενες εκλογές και πώς θα ψηφίσουν δύο γενιές Ελλήνων. Εκείνοι που ανήκουν στους Millennials, δηλαδή οι γεννημένοι μεταξύ 1980 και 1994 και όσοι ανήκουν στη γενιά Z, όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2015.

Ρωτήσαμε 35 παιδιά από αυτές τις δύο γενιές, πολίτες με διαφορετικά βιώματα, με διαφορετικές σταθερές, θέλω και πιστεύω. Τους ζητήσαμε να μας πουν όχι τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 21ης Μαϊου, αλλά αν θα ψηφίσουν και με τι κριτήρια θα το κάνουν.

Τους ρωτήσαμε πώς βλέπουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα, αν ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, αν τους επηρεάζουν οι γονείς τους, ο κοινωνικός περίγυρος, η οικονομική τους κατάσταση.

Και τους ζητήσαμε να μας πουν τη γνώμη τους για τους πολιτικούς σήμερα, γι’ αυτά που υπόσχονται, για το αν τους επηρεάζουν τα social media κι αν θα διαβάσουν τα προγράμματα των κομμάτων προτού σπεύδουν στις κάλπες.