Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακρόπολη: Τουρίστες περίμεναν καρτερικά σε ουρές με 50 βαθμούς κελσίου στις 8 το πρωί


Εχθές το πρωί, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ακρόπολη της Αθήνας αντιμετώπισαν ακραίες θερμοκρασίες, που έφτασαν ακόμη και τους 50 βαθμούς Κελσίου, καθώς περίμεναν στις ουρές. Παρά τις πρόσφατες αποφάσεις να κλείνει ο χώρος σε ώρες αιχμής καύσωνα, παρέμεινε ανοιχτός. Πολλοί επισκέπτες προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στη σκιά των δέντρων, ενώ η θερμοκρασία συνέχισε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κατάσταση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για καλύτερο σχεδιασμό και διαχείριση των τουριστικών ροών κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών, όπως η παροχή περισσότερων σκιερών περιοχών, η βελτίωση της επικοινωνίας σχετικά με τους κινδύνους του καύσωνα και η αυστηρότερη τήρηση των ωραρίων κλεισίματος.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η επιθυμία των τουριστών να δουν τα ιστορικά μνημεία παραμένει αμείωτη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων, ώστε να μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία τους χωρίς κινδύνους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια