Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πτήσεις τουρκικών μαχητικών επάνω από ελληνικό έδαφος λίγο πριν τις διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο!


Συγκεκριμένα 2 ζεύγη τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξαν πάνω από τη νήσο Στρογγυλό (ΝΔ των νήσων Φούρνοι) και πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 13:41 άνωθεν τη νήσο Στρογγυλό και στις 13:43 άνωθεν της νήσου Ανθρωποφάγοι στα 20.000 πόδια ενώ το δεύτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 13:43 άνωθεν τη νήσο Στρογγυλό και στις 13:44 άνωθεν της νήσου Ανθρωποφάγοι στα 10.000 πόδια.

Πάντως προβληματίζει η προχειρότητα με την οποία ανακοινώνει τα στοιχεία το ΓΕΕΘΑ καθώς αρχικά του Στρογγυλού ΝΔ των Φούρνων ανακοινώθηκε η Στρογγύλη ως περιοχή υπέρπτησης των τουρκικών μαχητικών F16 NA του Καστελόριζου, το απώτατο σημείο της ελληνικής χερσαίας επικράτειας. 

Η ποιοτική διαφοροποίηση της τουρκικής κίνησης γίνεται ευκόλως αντιληπτή. 

Λίγο περισσότερο προσοχή και σοβαρότητα δε θα έβλαπτε.

ΠΗΓΗ https://www.defencenet.gr/

Οι συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, οι χαμηλές υπερπτήσεις μαχητικών αεροπλάνων πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, η παρεμπόδιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στα ελληνικά χωρικά ύδατα (Αιγιαλίτιδας ζώνης)και οι οχλήσεις στην έρευνα και διάσωση στην ίδια θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδος, αλλά και η εκτεταμένη προώθηση λαθρομεταναστών εκ μέρους της Τουρκίας αποτελούν δυσοίωνα στοιχεία για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.[…]παρεμπόδιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι οχλήσεις στην έρευνα και διάσωση στην ίδια θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδος, αλλά και η εκτεταμένη προώθηση λαθρομεταναστών εκ μέρους της Τουρκίας αποτελούν δυσοίωνα στοιχεία για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.


Διεθνής εναέριος χώρος ονομάζεται ο εναέριος χώρος που υπέρκειται της ανοικτής θάλασσας και μόνο αυτής. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται τέτοιος όρος για υπερκείμενους χώρους ξηράς που εκ των πραγμάτων χαρακτηρίζονται σήμερα ανά επικράτεια ως εθνικοί εναέριοι χώροι που συνορεύουν με όρια που συμπίπτουν, χωρίς δηλαδή να υφίστανται ουδέτερες ή ελεύθερες ζώνες μεταξύ τους.

Ανοικτή θάλασσα λέγεται η πέρα της Αιγιαλίτιδας ζώνης θαλάσσια έκταση, στην οποία δεν υφίσταται κυριαρχική εξουσία οποιασδήποτε πολιτείας - κράτους και γι΄ αυτό είναι ελεύθερη η χρησιμοποίησή της από όλους, σύμφωνα με την αρχή της ελευθερίας των θαλασσών.

Εθνικός εναέριος χώρος ονομάζεται ο εναέριος χώρος που εκτείνεται πάνω από την επικράτεια ενός κυρίαρχου κράτους. Στη περίπτωση που το κράτος είναι παράλιο, ή νήσος, ή αρχιπελαγικό, καθίσταται σαφές ότι ο όρος περιλαμβάνει και τον υπερκείμενο χώρο της έκτασης των χωρικών του υδάτων= Αιγιαλίτιδα ζώνη , δυνάμενο να επεκταθεί και σε διεθνή.

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ καθεστώς του διεθνούς εναέριου χώρου διέπεται από την αρχή της ελεύθερης υπέρπτησης κάθε αεροσκάφους (και παντός άλλου πτητικού μέσου μεταφοράς) με την επιφύλαξη της τήρησης των κανονισμών εναερίου κυκλοφορίας όπως αυτοί θεσπίστηκαν και συνεχίζουν να θεσπίζονται ή ν΄ ανανεώνονται από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, κατά τη Σύμβαση του Σικάγου 1944.Συγκεκριμένα το άρθρο 12 της Σύμβασης του Σικάγου 1944 περί Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας, με την οποία και ιδρύθηκε ο ΔΟΠΑ, ορίζει ότι υπεράνω της ανοικτής θάλασσας εφαρμόζονται κανονισμοί εναερίου κυκλοφορίας που εκδίδονται από το Συμβούλιο του ΔΟΠΑ, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει η Σύμβαση. 

ΠΗΓΗ https://el.wikipedia.org/



Και νέα υπερπτήση πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες στα 25.000 πόδια, στις 15:29 μ.μ.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ 12 ν.μ Με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, διατηρούμε το αναφαίρετο δικαίωμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων = ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ
 
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.


ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΜΑΡΙΝΑ Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ:

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ !!!

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;

ΕΥΘΕΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ : ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!!

Επικοινωνήστε μαζί μας: 6970528117

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια