Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλησιάζει η στιγμή της Επιτολής

Ο πλανήτης μας ως μηχανισμός λειτουργεί με έναν μοναδικό και πολύπλοκο τρόπο για να διατηρεί την ισορροπία και τη βιωσιμότητα όλων των μορφών ζωής. Από τους μικροοργανισμούς μέχρι τα μεγαλύτερα θηλαστικά. Όλοι εξαρτώνται από τη λεπτή ισορροπία του περιβάλλοντος. Ο ίδιος ο άνθρωπος εξαρτάται από το περιβάλλον γύρω του. Είναι αλληλένδετος με αυτό. Οι φυσικές διαδικασίες, όπως είναι ο κύκλος του νερού και η φωτοσύνθεση, λειτουργούν με τέτοιον τρόπο ούτως ώστε να δημιουργήσουν και να διατηρούν τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για την επιβίωση. Ο πλανήτης μας έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει ότι υπάρχει επαρκές οξυγόνο, νερό και τροφή για όλα τα είδη.

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και ενδιαφέρον φαινόμενο που σχετίζεται με την αναζωογόνηση των υδάτων, είναι η επιτολή. Αυτό το φυσικό φαινόμενο συμβαίνει μία φορά κάθε χρόνο για λίγα μόνο λεπτά, όταν ο Ήλιος ευθυγραμμίζεται με τον Σείριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της ευθυγράμμισης, παρατηρείται μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη θάλασσα, η οποία γίνεται σχεδόν πόσιμη καθώς τα νερά της γίνονται υφάλμυρα. Αυτή η στιγμιαία αλλαγή δεν είναι μόνο εντυπωσιακή αλλά και ζωτικής σημασίας για το θαλάσσιο οικοσύστημα, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία αναζωογόνησης και ανανέωσης των υδάτινων πόρων.

Η στιγμή της Επιτολής πλησιάζει και δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί, να ζήσει αυτό το φαινόμενο. Το μόνο που χρειάζεται ο άνθρωπος πλέον είναι να γνωρίζει την ακριβή ώρα του φαινομένου κι εννοείται να είναι εκείνη την στιγμή μέσα στη θάλασσα. 

ΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια