Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Νερό της Επιτολής!

Ένας τίτλος βγαλμένος από περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας; Υπάρχουν ταινίες όπως είναι ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών, οι Πειρατές της Καραϊβικής ή και ο Χάρρυ Πότερ, οι οποίες θα ζήλευαν να έχουν για τίτλο ταινίας το Νερό της Επιτολής! Ενδεχομένως ολόκληρο το Hoolywood θα ήθελε να το .. "εκμεταλλευτεί". Για τον λόγο αυτό ήδη οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας γνωρίζουν για κάποια είδη νερού... όπως είναι: "Το νερό της νιότης" ή "Το νερό της αθανασίας". Τέτοιοι ευφάνταστοι τίτλοι προβάλλονται μέσα από την μαγική οθόνη σε αυτές τις ταινίες κι ενθουσιάζουν τον κόσμο.

Όμως το νερό της Επιτολής είναι κάτι το πραγματικό. Είναι κάτι το οποίο γίνεται. Συμβαίνει. Δεν αποτελεί έμπνευση ή σχεδιασμός επιστημονικής φαντασίας. Ίσως θα λέγαμε πως είναι μία αποδεδειγμένη διαδικασία. Κι αυτό διότι μπορούν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη να το ζήσουν. Είναι μία πραγματικότητα. 

Μία φορά κάθε χρόνο. Κι όλη η θάλασσα γίνεται υφάλμυρη. Είναι η στιγμή που ευθυγραμμίζεται ο Ήλιος με τον Σείριο και τα νερά συντονίζονται. Τότε συμβαίνει κάτι υπέροχο, που είναι μετρήσιμο ακόμη και με μηχανήματα, ειδικά με την συγκέντρωση του αλατιού. Παρατηρείται η συγκέντρωση του αλατιού να φθάνει σχεδόν στο 1/3 της αρχικής περιεκτικότητας.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή, μπορείς να βρεθείς σε μία παραλία, να βουτήξεις ολόκληρος μέσα, να κολυμπήσεις και να το ζήσεις. Μόλις βγεις από την θάλασσα, σχεδόν δεν χρειάζεσαι πετσέτα! Ναι.. μπορεί να αισθανθείς ότι είναι σαν να βγήκες μόλις από την μπανιέρα του σπιτιού σου, αλλά είσαι στην παραλία.

Η στιγμή που περιμένουμε πλησιάζει. Μάθε πότε συμβαίνει. Μην το χάσεις. Να είσαι εκεί που πρέπει την ώρα της επιτολής.  

ΝΤ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια