Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Saqsaywaman Cusco Peru

 

Saqsaywaman Cusco Peru 

Ενα απο τα μεγαλύτερα μυστήρια της περιοχής του Σάκσεϊγουάμαν στο Κούσκο του Περου

 

Φώτιος Τούμπανος

9 Δεκεμβρίου στις 6:28 π.μ.  ·

Saqsaywaman Cusco Peru

Ενα απο τα μεγαλύτερα μυστήρια της περιοχής του Σάκσεϊγουάμαν στο Κούσκο του Περου.

 

Τα εντυπωσιακά τείχη των Ίνκας με τους τεράστιους πέτρινους βράχους που εάν δεν ξέρεις οτι εισαι στο Περου νομίζεις οτι εισαι στις Μυκήνες στην Ελλάδα, ένας Μυκηναϊκός θαμμένος πολιτισμός απο ολους τους ανθελληνες ιστοριογράφους.

 

 

 

Όχι πολύ μακριά από την περίφημη πόλη των Ίνκας Μάτσου Πίτσου, βρίσκεται το Sacsayhuaman, ένα παράξενο ανάχωμα από τεράστιους πέτρινους βράχους.

 

 

 

Τα εντυπωσιακά τείχη, κοντά στην παλιά πρωτεύουσα Cuzco, είναι τόσο καλά οικοδομημένα που ούτε η λάμα ενός μικρού μαχαιριού δεν χωρά να περάσει μέσα στις ενώσεις.

 

Ο αμφιθεατρικός σχεδιασμός του σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική τελειότητα της κατασκευής δεν επέτρεψε ποτέ στους Ισπανούς κονκισταδόρ να λεηλατήσουν τη πόλη-οχυρό τωνΊνκας.

 

 

Πολλοί ερευνητές είναι εντυπωσιασμένοι με την τελειότητα των μνημείων και την τεχνογνωσία που κατείχαν οι Ίνκας, οι οποίοι, δίχως να γνωρίζουν τη χρήση του τροχού και του σιδήρου, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν για 3.680 χλμ. πάνω στα υψίπεδα των Άνδεων.

 

 

 

 

Το μνημείο είναι σε εκπληκτικά καλή κατάσταση για την ηλικία του, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι βρίσκεται πάνω σε μια περιοχή που συχνά πλήττεται από σεισμούς.


 

Γύρω από το μνημείο έχουν ανακαλυφθεί πολλές υπόγειες κατακόμβες που ονομάζονται chincanas, που χρησιμοποιούνταν σαν συνδετικές διόδους σε άλλα κτίρια των Ίνκας στην περιοχή.

 

Το μυστήριο

 Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι το Sacsayhuaman κατασκευάστηκε ως ένα οχυρωματικό έργο, άποψη που όμως έχει αμφισβητηθεί έντονα από κάποιους, δεν ονομάζουν όμως αλλα ξερουν να λένε οτι ηταν εργα των προ-Ίνκας.

Το περίεργο σχήμα και οι γωνίες του τείχους έχουν οδηγήσει αρκετούς να εικάζουν ότι μπορεί να είχε μια πιο συμβολική λειτουργία.

 

Για παράδειγμα το τείχος δίπλα στο Cuzco από ψηλά, σχηματίζουν το σχήμα του κεφαλιού ενός πούμα. Ακόμα πιο μυστηριώδες όμως από τη χρήση του μνημείου, είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.

 

 

 

Όπως και τα περισσότερα έργα των Ίνκας χτίστηκε με μεγάλες πέτρες που ταιριάζουν μεταξύ τους με εκπληκτική ακρίβεια.

Πώς οι Ίνκας κατάφεραν να το κατασκευάσουν ή ακόμη περισσότερο πως μετέφεραν τους τεράστιους βράχους στην περιοχή παραμένει έως σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο.

Ίσως τελικά να είχαν δίκιο οι Ίνκας όταν έλεγαν στους Ισπανούς κατακτητές ότι δεν ήταν αυτοί που έκτισαν το Sacsayhuamαn, αλλά «οι γίγαντες».

 

 

 

 

Για τους προ-ΙΝΚΑΣ όμως σταματούν να μιλάνε γιατι βλεπουν μπροστά τους ελληνικό πολιτισμό. Μυκηναϊκός πολιτισμός και αρχιτεκτονική . Ελληνικά σύμβολα Μαιάνδρους.

Οι αρχαιολόγοι ξερουν αλλα δεν μπορουν να πουν τιποτα γιατι υπάρχει περίπτωση να χάσουν και την δουλειά τους και τους καταλαβαίνω.



Η περιπέτεια όμως δεν τελειώνει εδω, εχουμε ακόμα να πάμε και να δούμε πολλα ακόμα στο Περου και να δείτε πόσο πολυ και ενδιαφέρων ιστορία υπάρχει εκεί στο Περου..
 
 

Απο οτι εχω δει μπορω να σας πω με απόλυτη σιγουριά οτι η  ΕΛΛΑΔΑ είναι ΠΑΝΤΟΥ....

 

Φωτιος Τούμπανος..

 











ΠΗΓΗ: Φώτιος Τούμπανος

Δεν υπάρχουν σχόλια